Ödla på lampa

Ödla på lampa

torsdag 28 juni 2012

Supergott knäckebröd

Jag har lagt in dessa tre recept på min Xtravaganzablogg, men de är så goda att de förtjänar att upprepas
  • 2 dl dinkelfullkornsmjöl
  • ½ dl linfrö
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl olja
  • 2 dl kokande vatten
  • Flingsalt


Blanda alla torra ingredienser, häll i oljan och rör om, häll i det heta vattnet (litet i taget) och rör om.Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll upp smeten.





Man ska egentligen breda ut med slikepott.
Jag lägger ett bakplåtspapper ovan på och
”kavlar” ut med ett glas. Går galant.








Ruta smeten med en pizzaskärare el dyl.
Strö flingsalt över.
Grädda i 150 i 30 minuter i mitten av ugnen,
helst med varmluft, stäng ungnen och
låt stå 30 minuter till i efter värmen.













Den här sorten passar till ost eller som snacks.
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrö
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl sesamfrö
  • ½ dl olja
  • 2,5 dl kokande vatten
  • Flingsalt








Den grövre typen med följande ingredienser.
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl solrosfrö
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl sesamfrö
  • ½ dl olja
  • 3,5 dl kokande vatten
  • Flingsalt
Dessa goda knäckebröd gräddas alla på samma sätt. Man kan variera dem genom att tillsätta parmesanost, pesto, örter eller annat gott i smeten.



Man kan äta dem med vilket pålägg som helst,
t ex ägg och Kalles Kaviar, eller stenbitsrom









Förvara i tätslutande plastburk eller plastpåse.


Ett annat förslag till pålägg är Keso
som kryddas med örtkrydda eller färska örter.

Nyttigt och gott!

NJUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar