- 2 dl dinkelfullkornsmjöl
- ½ dl linfrö
- 1 dl sesamfrö
- 1 dl solroskärnor
- ½ dl olja
- 2 dl kokande vatten
- Flingsalt
Blanda alla torra ingredienser, häll i oljan och rör om, häll i det heta vattnet (litet i taget) och rör om.Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll upp smeten.
Man ska egentligen breda ut med slikepott.
Jag lägger ett bakplåtspapper ovan på och
”kavlar” ut med ett glas. Går galant.
Ruta smeten med en pizzaskärare el dyl.
Strö flingsalt över.
Grädda i 150 i 30 minuter i mitten av ugnen,
helst med varmluft, stäng ungnen och
låt stå 30 minuter till i efter värmen.
Den här sorten passar till ost eller som snacks.
- 2 dl majsmjöl
- 1 dl solrosfrö
- ½ dl linfrö
- ½ dl sesamfrö
- ½ dl olja
- 2,5 dl kokande vatten
- Flingsalt
Den grövre typen med följande ingredienser.
- 1 dl havregryn
- 1 dl grovt rågmjöl
- 1 dl solrosfrö
- ½ dl linfrö
- ½ dl sesamfrö
- ½ dl olja
- 3,5 dl kokande vatten
- Flingsalt
Förvara i tätslutande plastburk eller plastpåse.
Ett annat förslag till pålägg är Keso
som kryddas med örtkrydda eller färska örter.
Nyttigt och gott!
NJUT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar